Каква дограма да монтираме в офиса си

Когато обзавеждате офиса си вие целите да постигнете добър интериор и екстериор, за да следвате модните тенденции. За да изберете дограма за работното си място, то трябва да се съобразите с размерите на помещението, в което тя ще се монтира. Естествено, от значение са вида на кабинета и финансовите ви възможности.

Вашата дограма трябва да съчетава звукоизолация, топлоизолация и красива визия, тъй че да осигурява максимален комфорт за вас и служителите на фирмата ви. Новите профили ще въздействат положително върху сметките ви за електричество, както и ще подобрят работата на персонала ви. За предпочитане са 4, 5 и 6 камерните дограми, защото спомагат за защита срещу лошото време през зимния сезон.

Разбира се, вие може да разгледате всички видове дограма от Мастер Пластик, където сме дали специални отстъпки на алуминиеви и PVC профили от големи производители, каквито са KMG, Aluplast и Altest. За целта влезте в сайта на компанията и отидете на меню промоции, в което ще видите повече информация по темата.

Визията на дограмата също е важна за вашия офис, тъй като именно нея забелязват клиентите ви. Висококачествените дограми говорят за вашия стил, вкус и дизайнерски поглед върху офиса. В наши дни може да намерите различни цветове дограма, както и облицовки имитиращи дървесни видове. Разнообразието е голямо и вие преценявате какъв дизайн ще използвате.

PVC дограма

Ако ви предстои избор на дограма се налага да прецените дали тя да бъде алуминиева или PVC. Профилите от поливинилхлорид за предпочитани към днешна дата, тъй като издържат максимално дълго време, без да дадат дефекти или да претърпят деформации с времето. PVC дограмата се чисти лесно чрез използването на стандартни препарати и кърпа.

PVC дограмите не корозират, а поддръжката им евтина в сравнение с дървените и алуминиевите варианти на пазара. Прозорците и вратите от PVC са безшумни, което е от голяма полза за работещите във вашия офис. Другото предимство на този вид дограма е, че не позволява появата на конденз, която може да забележите при алуминиевите дограми от така наречената студена серия.

Що се касае до цените на PVC дограма, те са по-достъпни от тези на алуминиевите профили. Освен това монтажът се извършва по-лесно и бързо, което е една добра новина за всяка фирма, която държи на бързината при ремонта и новия облик на обекта.

Трябва да се знае също, че PVC дограмите са екологично чисти. При изработката им не се употребяват природни ресурси и по този начин се опазва околната среда. ПВЦ профилите не пожълтяват с времето и могат да изкарат над 25 години без промяна на външния си вид. Вие може да поставите различни видове стъклопакети, които ще повишат нивото на топло и звукоизолацията.

Благодарение на съвременните технологии ПВЦ прозорците не горят и това предпазва кабинетите ви от пожар. Множеството функции и достъпната цена на този вид профили ги прави изключително търсени на пазара и купувани, както от частни домове, така и от фирми и институции. Естествено, като всеки един продукт и тук могат да се намерят някои недостатъци, но в никакъв случай те не са съществени.

Алуминиева дограма

Алуминиевата дограма пък предлага изключителна здравина и устойчивост на влошени атмосферни условия. Тя все по-често намира мястото си при съвременното строителство на жилищни кооперации, бизнес центрове, офиси и прочие обекти. Издържа при резки промени на времето и това я прави особено желана от клиентите.

Алуминиевите профили биват два вида – студен и топъл. При студения, дограмата е без прекъснат термомост, което значи, че е възможна появата на конденз. Този вид профили се монтират основно на заводи, фабрики и индустриални сгради, където не се държи особено на топлоизолацията. Дограмата е лека и се монтира сравнително бързо и лесно.

Що се касае до топлите профили с прекъснат термомост, то те са подходящи за жилища, офиси, институции и прочие. При изработката на топлата серия дограми се използва PVC притурка, която не позволява появата на конденз в помещенията ви.

Профилите с прекъснат термостат са предпочитани от мнозина, тъй като гарантират по-добри звуко и топлоизолационни свойства. Друго предимство на тези профили е, че не корозират, не стареят и имат естетически издържан външен вид.

При почистване на алуминиева дограма трябва да се избягват препарати съдържащи абразивни елементи, киселини и ацетон. Прахта се почиства с прахосмукачка и/или сухи четки, като тази процедура отнема няколко минути.

Алуминият е устойчив материал на земетресения, градушки и други природни аномалии. Поддръжката и ремонта са малко по-скъпи от тези на PVC профилите, но пък от друга страна клиентите могат да поръчат от многото различни дизайни подходящи за офисите им.

Подобни Публикации

 • 95
  Ако се спирате на класика от дърво, то няма да сгрешите. Дървеният материал внася много стил, топлина и комфорт в интериора. Конструкцията на сенник може да има битов вид или привлекателен и разчупен дизайн. Различни модели може да разгледате и на адрес: http://tentiminas.com/. Ако вместо нестандартни предложения за изработка на…
 • 89
  Десетки хиляди семейства страдат от присъствие на дървеници в техните домове. Малките хапливи насекоми обичат да оставят обриви и възпаления по човешкото тяло, което често води до оплаквания от нетърпими сърбежи и дори инфекции налагащи използването на специални антибиотични средства. Страхът, който предизвикват тези вредители също не е малък. Представителите…
 • 86
  Днес по всякакъв начин се опитваме да държим токсините далеч от тялото си. Миналият век фаст фууд културата, храната, заведенията бяха хит, а днес е на мода здравословното. И с право все повече обръщаме внимание на тези неща. Затова и био козметиката навлиза лека по лека на нашия малък пазар.…
 • 85
  Емоцията е важна, а когато тя е съпроводена от желанието непрестанен комфорт, движение и свобода, то навярно става дума за спортна натура. Има място за емоции. В действителност, трябва да има и емоция в бизнеса. Страст, амбиция, радост и гордост са голяма част от всеки ден. Това е мотото на…
 • 85
  Ясно е, че всеки, дори най-малкият козметичен ремонт включва няколко етапа. С цел да се направи правилно освежаващата процедура, че дори с едничката идея за поставяне на нов тапет, като минимум, трябва да бъдат отстранени от стените старите следи. Разбира се, това не е съвсем всичко. Ако искате да се…