Как да създадем комфортна баня

komfortИнтериорът на банята може да бъде комфортен и удобен, дори и когато помещението не е толкова голямо, колкото би ви се искало. Съвременните тенденции в декора са насочени именно към многофункционалните и естетически издържани компактни помещения и всеки би могъл да се възползва от това.
Съвременните апартаменти не са особено просторни, но въпреки това мечтата за комфортна баня би могла да се сбъдне. Защото малката баня също може да бъде красива и елегантна, както и да съвместява успешно всички необходими елементи. Това, от което се нуждаете е малко въображение и творчество при планирането й.

Размерът на плочките за облицовка на стените най-добре да бъде среден, като препоръчителни са светлите, пастелни тонове. Стъкло-керамичната мозайка също е добро съвременно решение, което ще внесе много красота и стил.

Също така обърнете внимание на вратата на банята – тя трябва да се отваря навън, което спестява място. Изключително подходящи са плъзгащите врати. Те икономисват място, а и изглеждат чудесно.
Следва да подредите основните елементи в декора по отношение на техните функции.
Така например, едно по-голямо огледало ще отразява отлично светлината, което от своя страна ще разшири визуално пространството. Позиционирайте го над мивката.

Един или повече вертикални фризове по стените ще създадат илюзията за височина. Особено стилно е, когато плочките са снежно бели.
Придържането към принципите на минималистичния дизайн също би ви помогнало много за създаването на комфорт и уют.

И още един не по-малко важен съвет – премахнете всички ненужни неща, които нямат място в банята и само ви пречат. Това със сигурност ще свърши работа и ще разполагате със значително повече пространство.
Уютът в банята е свързан не само с удобството, но и с чистотата и реда. В този смисъл, добрата организация на съхранение е от съществено значение. Затова се постарайте да обмислите добре къде е най-подходящо да поставите разнообразните аксесоари и лични вещи.

Източник: http://www.keramo-bg.com/

Подобни Публикации

 • 84
  Купили сте не съвсем нов, но чудесен апартамент, на подходящо място и по вашите възможности. Държите ключовете за апартамента си и… Радостта от притежанието на жилищна площ бързо се изпарява при вида на сиви бетонни стени и перспективите за предстоящите ремонти. Откъде да започнем, какво да направим, за да ни…
 • 82
  Ясно е, че всеки, дори най-малкият козметичен ремонт включва няколко етапа. С цел да се направи правилно освежаващата процедура, че дори с едничката идея за поставяне на нов тапет, като минимум, трябва да бъдат отстранени от стените старите следи. Разбира се, това не е съвсем всичко. Ако искате да се…
 • 82
  В хилядолетната история на модата има много любопитни факти, които никога не е излишно да научим. Един от тях е, който много дами знаят, е, че корсетът е родоначалникът на днешния сутиен. Той е бил част от женското облекло още преди хиляди години, и е претърпял редица трансформации, за да…
 • 81
  Ако сте решили да тренирате от скоро, то навярно имате много неясни въпроси, над които трябва да помислите. За да се явите в залата за тренировки и да имате максимално усещане за комфорта на тялото, което да се погрижи и за самочувствието ви ще е важно да изберете и качествен…
 • 80
  Ако се спирате на класика от дърво, то няма да сгрешите. Дървеният материал внася много стил, топлина и комфорт в интериора. Конструкцията на сенник може да има битов вид или привлекателен и разчупен дизайн. Различни модели може да разгледате и на адрес: http://tentiminas.com/. Ако вместо нестандартни предложения за изработка на…